Prima pagină » Asociatia Aztekium » Viata asociatiei

 


Scrie un subiect nou Răspunde la subiect
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Grusonii Party
MesajScris: Mar Mai 07, 2019 7:35 pm
  

Avatar utilizator

Membru din: Mar Oct 23, 2018 6:25 pm
Mesaje: 39
Localitate: Baia Mare
Buna seara!

Grusonii Party la Carol și Silvia Biro



În 4 mai 2019 a fost organizat cel mai spectaculos eveniment cactusist din acest an, asta pentru că soții Carol și Silvia Biro i-au invitat pe toți iubitorii de cactuși la Grusonii Party! Au dat curs invitației numeroși membri ai Asociației Aztekium din Satu Mare, Sighetu Marmației, Cluj, Turda, Oradea, Ungaria și bineînțeles din Baia Mare.

Imagine...Imagine

Familia Biro s-a pregătit pentru acest eveniment într-un mod excepțional, stabilind fiecare detaliu și implicându-i pe toți membrii familiei. Invitații au ajuns la ora 10 și după ce au admirat frumoasa grădină plină cu cactuși au fost puși la masă.

Imagine...Imagine

Apoi a urmat o poză de grup, iar surpriza a fost că deși era sâmbătă, Ambasadorul Cactușilor Ioan Nevezi a reușit să ”developeze” fotografia, astfel încât la plecare, fiecare dintre cei prezenți a primit câte o poză care avea pe verso autografele tuturor celor care au participat la eveniment.

Imagine...Imagine

În jur de ora 12 s-a trecut la treabă: Operațiunea TRANSVAZAREA. A fost urcat pe cântar un grussonii (Scaunul soacrei) de 82,15 kg, care a fost ancorat cu cordelinde și spânzurat de grindă pentru a-i fi schimbat vasul și solul.


Imagine...Imagine

Imagine...Imagine

Imagine...Imagine

Imagine...Imagine

Fiecare a ajutat cu cât a putut: unii au făcut fotografii alții au închinat câte un pahar să fie într-un ceas bun Transvazarea.

Imagine...Imagine


Munca efectivă au depus-o Karcsi (Carol Biro), Căpitanul Cactușilor Istvan Lőrincz și Ambasadorul Ioan Nevezi, nu de alta dar era nevoie de specialiști pentru prepararea solului (un amestec special de sol mineral și vegetal), tratarea cu fungicid și fixarea în ghiveci a plantei uriașe. Când totul a fost aproape finalizat, la rădăcina Echinocactus grusoni-ului uriaș s-a pus o ”capsulă a timpului” – un recipient cu lista și semnătura tuturor celor care au participat la această întâlnire, și care va fi redeschisă peste 10 ani când va avea loc următoarea transvazare a acestei plante.

Imagine...Imagine

Imagine...Imagine

Ca printr-o minune, abia după ce s-a terminat lucrul a început ploaia, dar familia Biro era pregătită și pentru un asemenea episod. Erau deja amplasate corturi speciale și toată lumea s-a așezat la masă. Mai ceva ca la ospețele regale, vă spunem că băuturile au fost aduse cu roaba (din cauza ploii și a cantității).


Imagine...Imagine

Imagine...Imagine

Și pentru că printre iubitorii de cactuși există și un preot, masa a început cu o rugăciune rostită de părintele Dorel Michiș. Nu vă putem descrie gustul gulaș-ului, pentru că în fața unei asemenea capodopere culinare nu-ți mai găsești cuvintele.
Dincolo de Operațiunea Transvazarea, Grusonii Party a fost de fapt un eveniment al prieteniei, al revederii și al bucuriei de a fi împreună alături de cei dragi. Iar Carol și Silvia Biro știu foarte bine să împartă cu generozitate bună dispoziție dar și bucate alese. La despărțire, fiecare participant a primit drept amintire câte un pui de grusonii, așa că nu se știe pe viitor care dintre zecile de plante dăruite va avea nevoie de o nouă reîntâlnire a cactusiștilor pentru Operațiunea Transvazarea!

_________________
Ferocactus


Ultima oară modificat de Ferocactus pe Vin Mar 06, 2020 9:58 pm, modificat de 4 ori în total.

          Sus  
 
 Subiectul mesajului: Re: Grusonii Party
MesajScris: Lun Iun 17, 2019 8:18 pm
  


Membru din: Joi Iul 29, 2010 7:24 pm
Mesaje: 6
Super.


          Sus  
 
 
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Mergi la:  

Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România