Curățirea semințelor de cactușiMetodă simplă de curățire a semințelor de cactușiCurățirea semințelor de cactuși de resturile de pulpă ale fructului este în multe cazuri o operație migăloasă pentru un colecționar care dorește să-și înmulțească o plantă din semințele produse de planta respectivă. Semințele de cactuși se pot scoate din fructul copt, uscat prin mai multe metode. Una dintre ele, este înmuierea fructului în apă.

Metoda este simplã, necesitã doar o farfurioarã, pensetã, scobitoare, hârtie sugativã sau un servetel.

Fructele se pun în apa din farfurioară unde după câteva minute se vor umfla și înmuia. Cu o scobitoare se desface fructul și se scot semințele care se duc la fund. Semințele sterile rămân la suprafață și odată cu golirea apei din farfurioară se vor elimina.


După golirea apei semințele se întind pe hârtia sugativă care absoarbe restul de apă și pe care se fixează resturile de impurități. În apă se curăță și resturile de pulpă a fructului de pe semințe. Fructele lipicioase cum are Cumarinia odorata trebuie ținute în apă mai mult timp, și încă câteva minute și după desfacerea fructului.

Prin această metodă se pot obține cele mai curate semințe în cel mai scurt timp și cu cel mai mic efort.


Tar Alexandru

Satu Mare

Asociatia Aztekium. Cactus Satu Mare
http://www.aztekium.ro

Adresa paginii:
http://www.aztekium.ro/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=141