Băișoara 2008
Între 8 și 10 august s-a organizat întâlnirea tradițională a asociației în stațiunea Muntele Băișorii, la cabana domnului Mircea Savu. Primul grup de participanți sosit la Cluj în cursul zilei de joi 7 august a facut o scurtă vizită la Grădina Botanică, fiind călăuziți de ing. Gy. Feszt, custodele colecției de cactuși a grădinii botanice. Întregirea grupului planificată la ora 15 in parcarea de la Metro, s-a terminat abia la ora 17 după care s-a pornit către stațiunea Muntele Băișorii. Parcurgerea drumului deplorabil pâna la Băișoara, ajuns într-o asemenea stare datorită lucrărilor la autostrada Transilvania, a fost un punct aparte al întâlnirii din acest an, punând la incercare starea mașinilor și nervii șoferilor.
Întâlnirea din acest an, cu un număr record de participanți a beneficiat și de o vreme splendidă, ieșită din uzanța anilor precedenți cu ploi îmbelșugate.
În seara zilei de vineri 8 august a fost prezentat de către Zoltán Lukoczki colecția Karol Rys din Slovacia, înaintea prezentării fiind savurat de participanți peștele adus și pregătit la fața locului de Eugen Belu din Craiova.
Sâmbată dimineață s-a pornit la tradiționala drumeție pe Muntele Băișorii pe o ruta de aproape 15 km. Participanții întorși în jurul orei 16, plini de imaginile încă vi a  peisajelor văzute dar sleiți de puteri, au devorat în câteva minute până la ultima picâtură gulașul la ceaun, munca de o jumătate de zi a „bucătarului șef” Sorin Copăcescu. Seara s-a urmărit prezentarea ținută de János Kajdácsi despre itinerariul excursie în Mexic la care a participat în primăvara acestui an.
Duminică dimineața, după parcugerea celor 40 de km pâna la Florești în aproximativ o ora, s-a vizitat pepiniera de cactuși din Gilău a lui Boghiș, Sorin și Neciu, Cristian, o adevărată „uzină” de cactuși, pornită în urmă cu doi ani, la această dată fiind orientată spre o dezvoltare intensivă a producției. Întorși în Cluj cei care mai aveau timp au vizitat sera lui Adrian Popa, de unde fiecare vizitator a plecat cu o plantă cadou.


Participanți la întâlnire Participanți la întâlnire
Participanți la întâlnire
Participanți la întâlnireAsociatia Aztekium. Cactus Satu Mare
http://www.aztekium.ro

Adresa paginii:
http://www.aztekium.ro/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=63